Topul companiilor tehnologice americane ce își plătesc foarte bine stagiarii

Published on 9 martie 2017

Probabil sunteți destul de familiarizați sistemului românesc de a selecționa  tinerii studenți  în programe de internship și întreaga lor derulare,uneori aceste programe fiind chiar și neplătite.

Însă cu un foarte mare interes putem privi către SUA,unde internshipurile pentru stagiarii în domeniul tehnologic sunt extrem de bine plătite pentru începutul lor professional.

Astfel de cazuri întalnim mai exact în Sillicon Valley.

Marile companii de top din domeniul tehnologic prețuiesc tinerii stagiari fiind o mare bătălie între acestea  în căutarea celor mai buni și talentați ingineri.

Sunteți curioși să aflați cu cât plătesc pe luna marile companii tehnologice americane pentru tinerii lor stagiari?

Iată clasamentul celor 15 companii americane din sectorul tehnologic și feedback-ul din partea stagiarilor săi:

Yahoo: $6,333/lună

“Salariile și beneficiile lor sunt promițătoare.Foarte multe activități distractive pe parcursul internshipului.Un lucru foarte important de menționat,mâncarea este extraordinară.

Personalul este foarte prietenos iar ritmul de lucru este foarte potrivit pentru mine,angajații muncesc din greu dar nu intens.”

 

Twitter: $6,333/lună

“Stagiarii sunt foarte bine organizați .Încă din prima zi poți demara un întreg proces de lucru.Am lucrat ca stagiar la Google Inc înainte,iar prin comparație,privind experienta mea trecută la ei,internshipul la Twitter a fost extraordinar.O companie de dimensiune medie ce îți permite să te dezvolți”

 

Expedia: $6,333/lună

“Cultura organizatională este specială,cu un mare sentiment de apartenență și o bună proporționalitate între muncă și viața personală.Colegii au fost extrem de prietenoși…Expedia este o companie uriașă în acest moment,iar munca este distribuită extrem de eficient,însemnând nu foartă multă creativitate în zilele de muncă.”

 

Apple: $6,333/lună

“Colegi inteligenți,salariu bun,ore de munca decente ,avantaje precum mâncare și cafele bune subvenționate,de asemenea concerte și evenimentele companiei.O companie competitivă,cu o politică dură de a realiza lucrurile cât mai bine;controale intense asupra muncii.

Locurile de parcare din campus era întotdeauna ocupate.”

 

Google: $6,600/lună

“Ți se oferă  foarte multă libertate asupra locului de muncă ca stagiar.Mi s-a oferit un proiect principal în momentul în care mi-am început activitatea,însa pe parcursul stagiaturii am desfășurat și diverse alte tipuri de activități.

Nu ai foarte multe lucruri de spus asupra activităților echipei și a rolului tău pe care îl deții.De asemenea nu cunoști foarte multe despre rolul activității tale până când practic îți începi activitatea.

Google este o companie foarte confidențială.”

 

Groupon: $6,667/lună(£5,300)

“O cultură organizațională grozavă,oamenii foarte sociabili,de asemenea un sistem de lucru eficient și bine pus în practică.Deoarece este o companie mai veche în domeniul tehnologiei IT,aceștia funcționează după propriile modalități stabilite.”

 

Uber: $6,730/lună (£5,400)

 

“Uber este o companie foarte interesantă,unde săptamânal cercetează informațiile din piață.De asemenea angajații Uber au săptămânal întalniri cu directorul companiei Travis Kalanick,acest lucru fiind unul unic într-o companie multinațională comparativ cu celelalte.

Cultura organizațională susține principiul  ca cele mai bune ideii să căștige.”

 

Nest: $6,773/lună (£5,400)

“Ingineri cu o adevarată capacitate întelectuală.Angajații sunt foarte implicați în linia de producție și misiune a companiei.Fiind într-o colaborare cu cei de la Google reprezintă o presiune în privința lucrurilor precum finanțe și profitabilitate.

Foarte multe obiecții între cele două companii în timpul petrecut la locul de muncă.”

 

Microsoft: $7,000/lună(£5,600)

“Am avut o vară grozavă,o locație bună,un birou foarte mare și colegii foarte buni.Problemele întâmpinate pe care le-am avut de rezolvat au fost foarte interesante,rezultatele noastre direcționându-se cu adevărat către scopul dorit.”

 

Walmart eCommerce: $7,219/lună (£5,800)

“Ingineri și oameni de știință foarte buni ce lucrau în laboratoarele Walmart.Angajații acestui department sunt foarte prietenoși.Bun simț al misiunii și o cultură organizațională foarte prietenoasă.

Voința de a încerca ceva nou și a risca.Stagiarii au oportunitatea de a lucra proiecte deosebite iar programul de internship reprezintă o prioritate foarte mare pentru companie.”

 

NEC Labs America: $7,400/lună (£5,900)

“Locul potrivit pentru a lucra asupra lucrurilor care te interesează cu adevărat.Personalul este foarte prietenos și inteligent.Cel mai bun personal administrativ întalnit.Nu aștepta  explicații și direcțiuni decăt dacă dorești să faci ceva foarte servil.Unele grupuri sunt lipsite de coordonare și cărmuire,și lucrează foarte milităresc.”

 

LinkedIn: $7,500/lună (£6,000)

“LinkedIn  prezintă o cultură organizational foarte completă,cum ar fi mersul cu bicicleta,o sală de forță cu antrenor de fitness,sală de bascket,spațiu de distracții,și desigur mâncare gratuită.Echipele cu care am lucrat au fost foarte plăcute și dornice să mă ajute.

CEO Jeff Weiner  este o persoană foarte inspirațională.”

 

Facebook: $8,000/lună (£6,400)

“Foarte multe cuvinte de laudă pentru Facebook,am lucrat și în alte companii cu domeniu tehnologic,însă  cultura organizațională a companiei și managementul  aplicat se ridică la cele mai înalte standarde.O cultură organizațională extrem de deschisă ce cultivă relații organizaționale funcționabile între manageneri și angajați,o singură unitate având un scop comun cu o mare implicare și responsabilitate în privința proiectelor la care lucram.

Servicii ce afectează zilnic viețiile a milioane de oamenii,compania se asigură ca angajații să ofere cele mai bune servicii în special stagiarii.

Compania prezintă perspective foarte bune,viziunea și cultura organizațională manifestându-se în felul în care compania este condusă,iar produsele sunt făcute.”

 

Pinterest: $8,125/lună (£6,500)

“Tehnologii fascinante și o cultură vibrantă.O companie ce se preocupă ca angajații săi să fie fericiți și inspirați.Stagiarii sunt tratati foarte bine.

Eforturi consistente în a crește diversitatea companiei.”

 

Dropbox: $8,500/lună (£6,800)

“Am simțit faptul că oamenii chiar țineau la mine.Mentorul meu mă susținea,echipa mea mă susținea,ceilalți stagiarii mă sustineau…De asemenea mi-au oferit foarte multi bani.

Pe de altă parte,mâncarea este una excelentă.”

 

Iată în final clasamentul de top al celor 15 companii din sectorul tehnologic ce oferă tinerilor studenți și viitori stagiari printre cele mai plăcute medii organizaționale și de asemenea cele mai bine plătite.

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"