Scrieriile lui Winston Churchill despre viața extraterestră

Published on 11 martie 2017

Winston Churchill a scris o dată un eseu prezicător despre viața extraterestră

În 2016, căutând într-o colecție de scrieri ale lui Winston Churchill, academicienii au dat peste un eseu de 11 pagini al liderului britanic intitulat „Suntem singuri în univers?”. Ceea ce a scris a fost uimitor de perspicace pentru un politician, sau chiar pentru orice gânditor din 1939.

Un lider literat

Înainte să te întrebi la ce-i trebuia unui politician să scrie despre extratereștri când lumea se afla la începutul unui nou război mondial, este bine să afli contextul:  Churchill era un scriitor prolific și un campion al științei. A fost primul premier care a numit un consultant stiințific, și se întâlnea regulat cu oameni de știință pentru a discuta despre munca lor și să-i informeze despre deciziila sale. Cu câteva decenii în urmă scria esee despre evoluție, biologie și futurism pentru diverse publicații.

Într-un articol pentru Nature, astrofizicianul Mario Livio a scris despre o poveste ce-i surprinde atitudinea despre știință și guvernare. Vorbind despre folosirea statisticilor pentru a combate bărci germane, „Mareșalul Arthur „Bomber” Harris s-a plâns „luptăm în acest război cu arme sau cu rigle?” iar Churchill i-a răspuns: „Hai să încercăm rigla”.”

Predicții timpurii

Își începe eseul subliniind faptul că „toate vietățile pe care le cunoaștem au nevoie de apă”, iar deși încă nu putem ști cu siguranță dacă alte lichide pot fi surse de viață, „nimic din cunoștințele noastre din prezent nu ne permit să facem o asemenea asumpție”. Un punct pentru Churchill aici, căci aproape 80 de ani mai târziu, noi încă folosim prezența apei drept semn că viața este posibilă pe o altă planetă.

Astfel, datorită condițiilor favorabile pe care le au, Marte și Venus sunt singurele planete din sistemul nostru solar ce pot susține viața, speculează el mai departe, scriind că „Soarele este doar o stea din galaxia noastră, ce cuprinde alte câteva mii de milioane…nu sunt suficient de convins să cred că soarele meu este singurul cu o familie de planete.”

Churchill afirmă că o porțiune considerabilă din planetele din afara sistemului nostru solar „vor fi de dimensiunea potrivită pentru a menține apă la suprafața lor și posibil o atmosferă de vreun fel” iar unele vor fi inclusiv „la distanța propice față de soarele ei cât să mențină o temperatură corespunzătoare.”

Acest lucru s-ar putea să nu te surprindă până să-ți amintești că Churchill, care nu era om de știință, a scris aceste cuvinte cu mai mult de 20 de ani înainte Equației Drake – cea care a confirmatcă există o probabilitate de a găsi viață pe alte planete – și alte decenii înainte ca prima exoplanetă să fie măcar descoperită.

Într-o lume în care pare că liderii se îndepărtează din ce în ce mai mult de știință, cuvintele lui Churchill sunt o bună reamintire a faptului că știința și politica chiar pot lucra împreună.

Așa cum a scris mai târziu în 1958, „Numai prin conducerea umanității către descoperirea unor noi lumi ale științei și ingineriei trebuie să ne menținem poziția și să continuăm să ne merităm traiul.”

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"