Cabinet Veterinar Valu ne arata cum sa recunoastem cele mai frecvente tipuri de alergii ale animalutelor de companie

Published on 20 decembrie 2017

Exact ca si in cazul oamenilor, animalele de companie pot suferi si ele tot felul de alterari ale starii de sanatate. Cabinet veterinar Valu recomanda tuturor stapanilor de animale de companie sa se mentina informati cu privire la tipul de factori care pot declansa neplaceri cateilor sau pisicilor – in felul acesta puteti reactiona in mod eficient pentru a le combate, iar animalutele se vor putea bucura in continuare de o viata fericita, lipsita de griji.

Cabinet veterinar Valu – semne de ingrijorare cu privire la starea de sanatate a animalutului

Spre deosebire de oameni, care pot comunica intre ei, animalele nu au aceasta capacitate de a spune atunci cand trec printr-un dezechilibru la nivel de organism. De aceea, stapanii trebuie sa fie extrem de atenti la semnele pe care acestea le transmit in mod inconstient si la modificarile de comportament, spun medicii de la cabinet veterinar Valu.

Cum iti poti da seama ca animalutul tau are probleme de sanatate?

  • Nu mai are pofta de mancare si pierde in greutate intr-un interval scurt de timp.
  • Ii este dificil sa urce sau sa coboare scarile sau sa intre ori sa iasa din masina.
  • Nu pare sa-si gaseasca locul niciunde prin casa.
  • Evita sa se joace si nu-i place sa fie mangaiat.
  • Este mai agitat decat de obicei.
  • Are pulsul crescut.

Daca recunosti aceste modificari in comportamentul cainelui sau a pisicii tale, este posibil sa incerce sa-ti spuna ca ceva il/o deranjeaza.

Alergia la purici este probabil una dintre cele mai comune afectiuni cu factor alergen in randul cainilor si pisicilor si este mult mai frecventa in anotimpul cald, dar se poate manifesta inclusiv in sezonul rece, daca animalul nu este protezat impotriva parazitilor externi (purici, capuse).  Intepaturile de purici provoaca in general mancarimi, insa anumite animalute pot dezvolta alegii care pot duce la inflamatii, iritatii la nivelul pielii, caderi ale blanei si inevitabil, dermatita. Este important ca alergia sa fie diagnosticata si tratata cat mai curand posibil pentru a trece la etapa de trartament.

Cum putem preveni alergiile la purici in cazul cainilor si pisicilor?

Daca animalutul este sensibil la intepaturile de purici, este necesar un tratament specializat constant, concomitent cu tratarea mediului inconjurator al acestuia si evitarea alaturarii altor animale de la care ar putea sa se infesteze cu acesti paraziti.

Este foarte important ca preventia impotriva parazitilor externi (purici, capuse) sa se faca pe toata perioada anului si la toate animalutele care locuiesc in aceeasi casa sau curte, prin aplicarea solutiilor spot-on, zgarzilor antiparazitare sau tabletelor speciale pentru caini.

Recomandari pentru stapanii de animale de companie, oferite de Cabinet Veterinar Valu

Pentru a reusi sa identifice cele mai comune afectiuni medicale ale animalelor de companie, cabinet veterninar Valu recomanda posesorilor acestora sa se familiarizeze cu rutina zilnica a companionilor si sa consulte in mod periodic un medic veterinar. Cele mai frecvente boli pot fi tratate in mod eficient si mult mai putin costisitor daca sunt detectate in timp util si tratate de catre un medic veterinar.

Extrem de important este sa nu incercam sa oferim cainilor si pisicilor aceleasi pastile pe care le folosim noi impotriva durerilor, deoarece pot deveni toxice pentru animalutele de companie si vor face mai mult rau decat bine.

Medicii de la cabinet veterinar Valu recomanda sa pastrezi o relatie apropiata cu animalutul, masandu-l in mod regulat. Acest lucru te va ajuta sa observi daca exista zone durerorase si astfel sa eviti neplaceri cu privire la starea de sanatate a acestuia.

Daca suspectezi ca animalul tau de companie ar putea suferi de vreo boala, sau daca vrei sa previi orice neplacere cu privire la starea de sanatate a acestuia, intra in contact cu echipa de specialisti de la cabinet veterinar Valu si vei primi tot sprijinul de care ai nevoie!

Acceseaza site-ul www.cabinetveterinarvalu.ro sau contacteaza-ne telefonic la numarul de telefon 0722-666-406.


CONTACT:

Pagina de Facebook:  https://www.facebook.com/CabinetVeterinarValuDrRebecaNeagu/

Telefon: 0722.666.406

Adresa: Str. Dumitru Olariu, Valu lui Traian, jud. Constanta

Enjoyed this video?
cabinet-veterinar-valu
"No Thanks. Please Close This Box!"