Creativitatea este o optiune: Cum poti reusi să îți dezvolți creativitatea.

Published on 10 ianuarie 2018

Fiecare dintre noi posedă creativitatea. Ceea ce ne diferențiază este voința și dorința de a creea cu adevărat.

Cât de mult ești dispus să renunți pentru a creea? O clipă pentru o poza? O oră pentru a scrie un articol? 12 ani pentru a creea un film?

Nu există raspuns corect sau greșit este, însă o alegere.

Ca orice lucru existent, rezultatele creativității sunt proporționale cu efortul și dedicația ta. Cu toții suntem înzestrați cu creativitate, dar nu toți  facem sacrificiile necesare pentru a lăsa libertate creativității.

Insă, eu nu sunt mai creativ decat tine. Iți promit. Daca te hotarăști cu adevarat să o faci, și tu poți trăi acea viață plină de creativitate.

Viața creativă

Primul pas pentru a trăi o viață creativă este unul foarte simplu: .

Lasă tot ceea ce curge prin filtrul minții tale, să prindă formă prin impulsul acțiunii și voinței tale!

Cu toții avem ideii ciudate sau excentrice,”artiștii” le iau pur și simplu în serios.

Așa că, te rog, oferă formă dorințelor inimii tale și viziunii din mintea ta.

Unele dintre creațiile tale poate că vor părea ciudate, dar nu-i nimic, este ok. Prin pur și simplu manifestându-ți ideiile, vei fii cu un pas înaintea altor oameni.

Al doilea pas ce urmează este mai dificil: rămâi concentrat. Renunță la acel  job aproape perfect și continuăți urmărirea propriei tale viziuni.

Cumpărați ceea  ce îți place și ai nevoie, cumpără cărți, vizionează filme clasice, SF, ascultă romanțe,plimbări nocturne singur/ă cu iubitul sau iubita, ofera-ți timpul necesar pentru ordinea gândurilor tale, pentru orice lucru din această viață ce îți produce fericire și satisfacție.

Cel mai important: dacă ai încredere în tine, nu poți eșua.

Experiența m-a învățat că atunci când îmi direcționez pura atenție a conștiinței mele către un gol,”lucruri interesante” se vor întămpla.

Cel mai adesea, acele “lucruri interesante”  nu sunt completarea exactă a visului tău.

La început, acele “lucruri interesante” pot fi privite și simțite ca fiind eșecuri, dar eșecurile nu există atăta timp cât tu ești aici pe această planetă pentru a face urmatoarea mișcare. Păstrează-ți atenția, deoarece e rândul tău.

Distragerile

Nu permite distragerilor să te alunge de la scopul tău. Visurile dispar din cauza distragerilor, dar ele nu dispar din cauza eșecurilor.

Distragerile  pot fi la fel de ușor de învins precum oprirea Xbox-ului tău, sau pot fi la fel de dificil precum refuzarea unui salariu cu șapte cifre când tot ce ai mâncat săptamana trecută a fost pâine cu unt și privești către o saptamână mai catastrofală.

Și nu în ultimul rând: REZULTATELE

Dacă te opui distragerilor, oferi tot ce ai mai bun și îți pictezi propria “Mona Lisa”, atunci vei putea înțelege “rânjetul ei neastampărat”. Ea realizează faptul că nu a ieșit așa cum îți doreai, tu nu te așteptai ca ea să vină, iar asta o face să fie atât de frumoasă.

Rezultatele finale ale creativității tale te vor surprinde pe tine, artistul, poate mai mult decăt vor surprinde publicul. Acea surpriză este împingerea ce te va face să continui să creezi.

La nivel personal, creația te face să înțelegi mai multe lucruri despre tine și te pune în legatură cu adâncul si tăcutul tau psihic.

La nivel global, creațiunea ta va ajuta  audiența să înțeleagă lumea mai bine, lucru pe care îl sperăm cu toții.

Deci, cu această scriere, cu această creație, sper ca audiența mea să înțeleagă creativitatea ca pe o opțiune și nu o binecuvăntare. Daca alegi ruta creativă, trebuie să știi că este incredibil de dificil, iar cea mai dificilă bătălie va fi cu dedicările tale.

În final, întrebarea nu este “Ești destul de creativ?” ci mai degrabă “Căt de mult îți dorești să creezi?”

Enjoyed this video?
creative mind explosion wallpaper
"No Thanks. Please Close This Box!"